Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Депутати хочуть заборонити продаж горілки в наборі з іншими товарами

9 лютого 2016, 14:26
1007
1
Реклама

У парламенті зареєстрований депутатський законопроект № 3865 "Про внесення змін до Закон України "Про державне регулювання виробництва і обороту спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв і тютюнових виробів" (відносно заборони стимулювання продажу алкогольних напоїв і тютюнових виробів)".

Законопроектом пропонується встановити для суб'єктів господарювання заборона на продаж алкогольних напоїв в наборі чи в іншому поєднанні з будь-якою продукцією і товарами, а також заборона на надання покупцям безкоштовно і здійснення продажу товарів за будь-якою вартістю в результаті придбання покупцем алкогольних напоїв.

Пропонується визначити розміри штрафу за виробництво, зберігання, транспортування, реалізацію пива (окрім безалкогольного), алкогольних, слабоалкогольних напоїв, вин їдалень в наборах або в іншому поєднанні з будь-якою продукцією і товарами - 200 % вартості товару, але не менше 17 000 грн..

Як мовиться в пояснювальній записці, поширені факти реалізації наборів, до складу яких входить пляшка горілки і, наприклад, пляшка безалкогольного напою. При цьому вартість такого набору встановлена на рівні мінімальної роздрібної ціни на пляшку горілки. Надання споживачам подарунків або товарів за значно пониженими цінами як наслідок придбання певних алкогольних напоїв також стимулює споживача до придбання алкогольних напоїв конкретних виробників - але такий вид реклами заборонений законодавством (згідно Закону "Про рекламу" реклама алкогольних напоїв не повинна заохочувати до їх вживання).

Крім того, законопроектом пропонується встановити штраф 170 000 грн. (зараз 6 800 грн.) за кожне порушення заборони продавати сигарети в споживчих упаковках, що містять менше 20 сигарет.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини