Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Оновлені правила військової підготовки офіцерів запасу

3 лютого 2016, 12:38
849
0
Автор:
Реклама

Міноборони і Міносвіти наказом від 14.12.2015 № 719/1289 відновили Інструкцію про організацію військової підготовки громадян за програмою підготовки офіцерів запасу.

Військову підготовку за програмою підготовки офіцерів запасу (далі - військова підготовка) на добровільних началах проходять громадяни, які мають або придбавають міру вищої освіти не нижче бакалавра, придатні до військової служби за станом здоров'я і морально-ділових якостей.

Військова підготовка проводиться в військових учбових підрозділах вищих учбових закладів або у вищих військових учбових закладах. Громадяни мають право вибору закладу, на базі якого вони бажають проходити військову підготовку.

Громадяни можуть проходити військову підготовку по держзамовленню за рахунок засобів держбюджету або за рахунок засобів, які поступають від фізосіб як плата за послуги в області вищої освіти.

Між громадянином, зарахованим для проходження військової підготовки, і ректором учбового закладу, на базі якого проводиться військова підготовка, полягає контракт про військову підготовку громадянина.

Відстрочення від заклику на термінову військову службу (звільнення від заклику на військову службу під час мобілізації на особливий період) громадянам, які проходять військову підготовку, надається на загальних підставах відповідно до законодавства.

У разі заклику на термінову військову службу (на військову службу по заклику при мобілізації на особливий період) під час проходження військової підготовки громадяни мають право після звільнення з військової служби в запас на продовження навчання за програмою підготовки офіцерів запасу. В цьому випадку дія контракту про військову підготовку подовжується на термін, необхідний для завершення повного курсу військової підготовки.

Громадяни, які були покликані на термінову військову службу (військову службу по заклику при мобілізації на особливий період) під час проходження військової підготовки і звільнені в запас, брали участь у бойових діях або міжнародних операціях з підтримки світу і безпеки, АТО, за бажанням і за наявності вільних місць можуть бути перекладені на навчання за програмою підготовки офіцерів запасу за рахунок держбюджету.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини