Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Оновлено форми і порядок представлення Пдв-звітності

2 лютого 2016, 12:29
1151
0
Автор:
Реклама

Мінфін наказом від 28 січня 2016 року № 21який набув чинності 1 лютоговідновив Порядок заповнення і представлення податкової звітності по податку на додану вартість.

Згідно з Порядком, до податкової звітності по ПДВ відносяться:

- податкова декларація по ПДВ з додатками;

- уточнюючий розрахунок податкових зобов'язань по ПДВ у зв'язку з виправленням самостійно виявлених помилок з додатками;

- розрахунок податкових зобов'язань, нарахованих одержувачем послуг, не зареєстрованим як платник ПДВ, які поставляються нерезидентами, у тому числі їх постійними представництвами, не зареєстрованими платниками податків, на митній території України.

Податкова звітність подається в контролюючий орган обличчям, яке зареєстроване платником ПДВ.

Усі платники ПДВ подають податкову декларацію з відміткою "0110"у якій відбиваються розрахунки з бюджетом.

Для представлення декларації встановлюються наступні терміни:

1) якщо звітний (податковий) період дорівнює календарному місяцю, декларація подається в контролюючий орган, в якому перебуває на обліку платник податків, впродовж 20 календарних днів, що настають за останнім календарним днем звітного (податкового) місяця;

2) якщо звітний (податковий) період дорівнює календарному кварталу, декларація подається в контролюючий орган, в якому перебуває на обліку платник податків, впродовж 40 календарних днів, що настають за останнім календарним днем звітного (податкового) кварталу.

Декларація і додатки до неї, а також інша податкова звітність по ПДВ представляються в контролюючий орган по місцю обліку платника податків.

Податкова звітність по ПДВ подається у електронній формі усіма платниками ПДВ з дотриманням умови відносно реєстрації електронного підпису підзвітних осіб.

У випадку якщо в майбутніх податкових періодах платник податку самостійно виявляє помилки, що містяться в раніше поданій ним декларації, він зобов'язаний направити уточнюючий розрахунок до такої декларації за формою, встановленою на дату представлення уточнюючого розрахунку.

Слід зазначити, що наказом № 21 Мінфін також відновив:

- форму податкової декларації по ПДВ;

- форму уточнюючого розрахунку податкових зобов'язань по ПДВ;

- форму розрахунку податкових зобов'язань, нарахованих одержувачем послуг, не зареєстрованим як платник ПДВ, які поставляються нерезидентами, у тому числі їх постійними представництвами, не зареєстрованими платниками податків, на митній території України.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини