Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Митне оформлення гуманитарки прискорюється - набув чинності Закон

28 січня 2016, 15:00
622
0
Реклама

Сьогодні, 28 січня набув чинності Закон № 865 - VIII про внесення змін до Закону "Про гуманітарну допомогу" відносно недопущення затягування термінів проведення державного санітарно-епідеміологічного, ветеринарно-санітарного, фітосанітарного, екологічного і радіологічного контролю гуманітарної допомоги.

Встановлено, що спеціально уповноважені держоргани з питань гуманітарної допомоги зобов'язані:

- в день ухвалення рішення про визнання товарів (предметів) гуманітарною допомогою розмістити його на своєму офіційному сайтіщо є основою для його використання органами, що здійснюють державний санітарно-епідеміологічний, ветеринарно-санітарний, фітосанітарний, екологічний і радіологічний контроль товарів (предметів) гуманітарної допомоги;

- в 1-денний термін після ухвалення рішення про визнання товарів (предметів) гуманітарною допомогою направити таке рішення в електронній формі в органи прибутків і зборів і інші державні органи в порядку, визначеному Кабінетом Міністрів. Відмітимо, що Кабмін вже вніс необхідні зміни: Оновлений порядок визнання товарів і засобів гуманітарною допомогою.

За нерозміщення і несвоєчасне розміщення рішення, а також за ненапрямлені і несвоєчасно спрямовані рішення в органи прибутків і зборів і інші держоргани посадовці спеціально уповноважених державних органів з питань гуманітарної допомоги несуть відповідальність відповідно до закону.

Також Законом передбачено, що органи, які безпосередньо здійснюють державний санітарно-епідеміологічний, ветеринарно-санітарний, фітосанітарний, екологічний і радіологічний контроль товарів (предметів) гуманітарної допомоги, забезпечують оперативне безкоштовне і якісне проведення відповідного контролю.

Кожен такий орган в 1-денний термін після звернення до нього одержувача гуманітарної допомоги з товаросупровідними документами про проведення відповідного виду контролю для митного оформлення товарів (предметів) гуманітарної допомоги зобов'язаний при необхідності здійснити відбір зразків товарів (предметів) і не пізніше 8 днів безкоштовно оформити усі документи, передбачені законодавством при здійсненні і за результатами здійснення вказаних видів контролю.

Керівник органу, який безпосередньо здійснює відповідний державний контроль, може прийняти мотивоване рішення (з вказівкою конкретних підстав) про продовження зазначеного терміну, але не більше ніж на 30 днів.

Органи прибутків і зборів зобов'язані забезпечити оперативне безкоштовне проведення митного оформлення гуманітарних вантажів, а також їх цілісність при перетині митного кордону України. За порушення посадовці відповідних органів несуть відповідальність відповідно до закону.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини