Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Публічна позиція АЮУ про неприпустимість втручання в адвокатську діяльність

28 січня 2016, 10:46
575
0
Автор:
Реклама

Як стало відомо із засобів масової інформації, прокуратура міста Києва викликала на допит адвокатів Оксану Томчук і Ігоря Черезова, які здійснюють представництво інтересів громадянина Геннадія Корбана в карному виробництві.

20 січня 2016 року в Єдиний реєстр досудових розслідувань були внесені відомості про можливе здійснення адвокатами дій із створення умов, що сприяли злочинній діяльності їх клієнта.

Асоціація юристів України вважає, що дії прокуратури міста Києва є втручанням в адвокатську діяльність, оскільки допит адвокатів у зв'язку з виконанням ними своїх професійних обов'язків заборонений відповідно до статті 23 Закони України "Про адвокатуру і адвокатську діяльність".

Професійні права, честь і гідність адвоката гарантуються Конституцією України, Законом України "Про адвокатуру і адвокатську діяльність" і признаються у всьому світі.

Гарантії професійної діяльності являється основної роботи адвоката, адже вони забезпечують можливість ефективно відстоювати права, свободи і законні інтереси будь-яких членів суспільства.

Зокрема, забороняється ототожнення адвокатів з клієнтами і їх справами у зв'язку з виконанням професійних обов'язків і здійснення допиту адвокатів в якості свідків з приводу того, що їм довірено або стало відомо при здійсненні професійної діяльності.

Недотримання цих гарантій робить неможливою реалізацію конституційного права на захист і суперечить принципам функціонування правової держави.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини