Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ВСУ висловився про недійсність іпотеки житла дитини

27 січня 2016, 12:06
5078
2
Автор:
Реклама

Верховний Суд України на засіданні Судової палати у цивільних справах 20 січня 2016 року розглянув справу № 6-2940цс15предметом якого була суперечка про визнання недійсним договори іпотеки.

При розгляді цієї справи було зроблено наступне правове укладення.

Норма ст. 177 Сімейного кодексуст. 16 Закону "Про охорону дитинства" і ст. 12 Закону "Про основи соціального захисту бездомних осіб і безпритульних дітей"яка передбачає необхідність отримання попереднього дозволу органу опіки і опікування на укладення батьками договору відносно майна, право на яке має дитина, спрямована на захист майнових прав дітей.

Тому основою для визнання недійсним договори відносно майна, право на яке має дитиназа позовом його батьків являється не сам по собі факт відсутності попереднього дозволу органу опіки і опікування на укладення такого договору, а порушення в результаті його укладення майнових прав дитини.

Джерело: ВСУ

Нагадаємо, при розгляді справи № 6-384цс15 ВСУ дійшов висновкущо іпотека не може бути визнана недійсною за позовом родитеей, якщо вони збрехали про відсутність прав дитини на майно.

Усі рішення судів Ви можете легко знайти в Системі аналізу судових рішень VERDICTUMствореною для аналітичної роботи з багатомільйонним масивом судових рішень. Якщо Ви ще не користуєтеся системою, замовте тестовий доступ чи придбайте VERDICTUM.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини