Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Суддя з 20-річним стажем має право як на відставку, так і на вихідну допомогу - суд

25 січня 2016, 17:01
2170
1
Автор:
Реклама

Кіровоградським окружним адміністративним судом було розглянуто справу П/811/3334/15 за позовом судді у відставці до Територіального управління державної судової адміністрації України про зобов'язання виплатити вихідну допомогу у розмірі 10 місячних заробітних плат по останній посаді.

Позов був задоволений, суд зобов'язав Територіальне управління ГСА виплатити судді Знаменского міськрайонного суду Кіровоградської області Поповой Наталії Іванівні вихідна допомога у зв'язку з відставкою.

Відмовляючи у виплаті посібника, ГСА посилалася на те, що на день звільнення (25 грудня 2014 року) суддя не мала права на нього (Законом № 1166 - VII від 27 березня 2014 року "Про запобігання фінансовій катастрофі і створенню передумов для економічного зростання в Україні" з Закону "Про судоустрій і статуче суддів" була виключена стаття 136 (про вихідну допомогу судді у зв'язку з відставкою). Проте суд дійшов висновку, що виключення статті 136 Закону не може відміняти вже існуюче у той час право судді на отримання вихідної допомоги. Такі зміни в статтю 136 Закону могли торкатися суддів, у яких на момент набуття чинності не виникло право на відставку. Право на відставку у позивачки виникло задовго до подачі заяви про звільнення по цій основі (30 грудня 2013 року). Факт подачі заяви про звільнення є лише доказом реалізації права.

Суд дійшов таких висновків: вихідна допомога виплачується судді, який придбав право на відставку; його виплата робиться після реалізації такого права.

Усі рішення судів Ви можете легко знайти в Системі аналізу судових рішень VERDICTUMствореною для аналітичної роботи з багатомільйонним масивом судових рішень. Якщо Ви ще не користуєтеся системою, замовте тестовий доступ чи придбайте VERDICTUM.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини