Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Врегульовані правила нанесення знаку відповідності техрегламентам

21 січня 2016, 12:29
1268
0
Автор:
Реклама

Кабмін постановою від 30.12.2015 № 1184 ствердив форму і опис знаку відповідності технічним регламентам, а також правила і умови його нанесення.

Знак відповідності технічним регламентам має форму незамкнутого з правого боку круга, усередині якого поміщено стилізоване зображення трилисника.

Зображення знаку відповідності може бути плоским або рельєфним і виконується 2 контрастними кольорами.

Висота знаку відповідності не може бути менше 5 мм, якщо інше не передбачено відповідним технічним регламентом.

Знак відповідності наноситься на продукцію чи на її табличку з технічними даними так, щоб він був видимим, розбірливим і незмивними. У разі, коли це є неможливим або невиправданим із-за характеру продукції, знак відповідності наноситься на упаковку і на супровідні документиякщо такі документи передбачені відповідним технічним регламентом.

Знак відповідності наноситься перед введенням продукції в обіг.

Знак відповідності супроводжується ідентифікаційним номером призначеного органу за оцінкою відповідності, якщо такий орган був притягнений на етапі контролю виробництва.

Ідентифікаційний номер призначеного органу за оцінкою відповідності наноситься самим органом чи за його вказівкою виробником або уповноваженим представником.

Постанова набуває чинності одночасно з Законом "Про технічні регламенти і оцінку відповідності"а саме - з 10 лютого 2016 року.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини