Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Які товари додатково заборонено ввозити з РФ?

21 січня 2016, 10:01
895
0
Реклама

У відповідь на продовження економічної агресії Російської Федерації уряд 20 січня вніс зміни в постанова Кабінету Міністрів від 30.12.2015 № 1147 відносно заборони на ввезення товарів, що походять з РФ.

Розширений перелік товарів, які заборонено ввозити з РФ в Україну. Зокрема, щоб уникнути постачання заборонених товарів під іншими кодами, ембарго введене також на товари, які впродовж останнього року не ввозилися в Україну.

У перелік внесені такі товари:

- Лук ріпчастий
- Чай зелений (неферментований), в первинних упаковках нетто-масою не більше 3 кг
- Готова або консервована риба; ікра осетрових (чорна ікра) і ікра інших риб
- Білий шоколад
- Драже і аналогічні ним солодощі у вигляді драже
- Кондитерські вироби у вигляді гумки або желе, включаючи фруктову пасту (мармелад) у вигляді кондитерських виробів з цукру
- Шоколадні цукерки, що містять алкоголь
- Готові харчові продукти, отримані шляхом здуття або обсмажування зерна злаків або зернових продуктів (наприклад, кукурудзяні пластівці); зернові культури (окрім кукурудзи) у вигляді зерна або пластівців, гранул або оброблені іншим способом, заздалегідь відварені або приготовані іншим способом
- Хрусткі хлібці.
- Печиво солодке сухе, повністю або частково покрите шоколадом або іншими виробами, зі змістом какао та ін.
- Печиво сухе з начинкою у вигляді сандвічів
- Соус соєвий
- Кетчуп і інші томатні соуси.

Відповідна постанова набуде чинності через 10 днів з дня його публікації. Нагадаємо, що обмеження імпорту товарів з РФ діятимуть до 5 серпня 2016 року або до відміни Російською Федерацією вищезгаданої заборони відносно товарів з України.

Також Мінекономрозвитку за дорученням уряду почало підготовку до оскарження дій РФ через механізм розгляду суперечок світової організації Торгівлі. При цьому враховуватиметься і порушення країною-агресором одного з базових принципів світової торгівлі - свободи транзиту.

Джерело: Мінекономрозвитку

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини