Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Уряд шукає незалежних членів наглядової ради "Нафтогазу"

19 січня 2016, 14:55
618
0
Реклама

Мінекономрозвитку ініціювало відбір кваліфікованих кандидатів на посаді незалежних членів наглядової ради НАК "Нафтогаз України".

Створення незалежної наглядової ради є частиною реформи корпоративного управління цієї держкомпанії, яке повинне зменшити риски політичного втручання в роботу і створити сучасні механізми професійного управління компанією в інтересах громадян України.

До складу наглядової ради увійдуть 5 членівз яких 3 будуть незалежними, а 2 призначатися державою.

Кандидатів на посаді незалежних членів награди відбиратиме Комітет за призначенням керівників особливо важливих для економіки підприємств, до складу якого входять 5 міністрів і 5 незалежних членів з міжнародних фінансових інститутів і бізнес-середовища. Склад наглядової ради затвердить Мінекономрозвитку.

До підбору кандидатів на посаді незалежних членів Мінекономрозвитку притягнуло міжнародне рекрутинговое агентство Odgers Berndtson, при фінансовій підтримці ЄБРР.

"Ми уперше створюємо незалежну наглядову раду в найбільшій державній компанії. Уряд і менеджмент "Нафтогазу" мають намір реформувати систему корпоративного управління компанією за підтримки міжнародних партнерів"- відмітив Міністр економічного розвитку Айварас Абромавичус.

Нагадаємо, що новий статут НАК "Нафтогаз України", положення про наглядову раду і положення про правління компанії затверджене Кабміном в грудні 2015 року. До квітня 2017 року повноваження награди будуть обмеженими - зокрема, призначати правління і стверджувати фінансовий і інвестиційний плани компанії будуть загальні збори акціонерів. А з квітня 2017 року ці повноваження перейдуть награді.

За інформацією Мінекономрозвитку

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини