Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Запропоновано посилити відповідальність за публічне заперечення окупації Криму

18 січня 2016, 17:03
1071
7
Автор:
Реклама

У Верховній Раді зареєстрований законопроект № 3771 про внесення змін до деяких законодавчих актів відносно посилення відповідальності за публічне заперечення тимчасової окупації територій України Російської Федерації (автор законодавчої ініціативи - нардеп Віктор Балога).

Законопроектом пропонується внести зміни Закон "Про забезпечення прав і свобод громадян і правовий режим на тимчасово окупованій території України", визначивши протиправність публічного заперечення тимчасовій окупації Російською Федерацією частини території України - Автономної Республіки Крим і міста Севастополя, виготовлення і (чи) поширення матеріалів з таким запереченням.

Також пропонується внести зміни Закон "Про Службу безпеки України"надавши відповідним підрозділам СБУ право ініціювати судову заборону на здійснення госпдіяльності суб'єктами господарювання, посадовці яких публічно заперечують тимчасову окупацію, а так само виготовляли і (чи) поширювали матеріали з таким запереченням. У КАС передбачається визначити порядок розгляду адмінсудами відповідних звернень СБУ.

Крім того, пропонується доповнити Карний кодекс статтею 110-1, яка передбачає відповідальність за публічне заперечення тимчасовій окупації РФ Криму і Севастополя, виготовлення і (чи) поширення матеріалів з таким запереченням, - штраф від 300 до 500 неоподатковуваних мінімумів прибутків громадян або позбавлення волі на строк до 2 років. Ті ж дії, здійснені службовими особами або досконалі повторно, запропоновано карати позбавленням волі на строк до 4 років.

Передбачені також зміни в Карний процесуальний кодексякі визначають перебування під слідством досудового розслідування таких злочинів.

У пояснювальній записці говориться, що ухвалення законопроекту створить додаткові гарантії припинення і попередження порушень територіальної цілісності і державного суверенітету України з боку Російської Федерації, консолідує зусилля України і світової спільноти із протидії агресії РФ.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини