Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Порошенко відповів на петицію про підвищення зарплат педагогам

13 січня 2016, 09:51
1090
1
Реклама

Президент України відповів на електронну петицію № 22/012582-еп "Відновлення гарантій, передбачених ст. 57 Закону України "Про освіту" відносно розмірів середніх посадових окладів педагогів".

Цією петицією Президента просять внести у Верховну Раду законопроект про встановлення середніх посадових окладів науково-педагогічним працівникам вищих учбових закладів 3-4 рівнів акредитації на рівні подвійної середньої заробітної плати працівників промисловості, а педагогічним працівникам вищих учбових закладів 1-2 рівнів акредитації і інших учбових закладів - на рівні не нижче за середню зарплату працівників промисловості.

У своїй відповіді Петро Порошенко відмітив, що реалізація таких пропозицій зажадає дослідження істотних додаткових бюджетних ресурсіва істотна частина держбюджету зараз спрямовується на забезпечення обороноздатності.

Також Президент нагадав, що в 2015 році двічі підвищувалися оклади працівникам освіти - з вересня і грудня (в цілому підвищення складає близько 25%).

В той же час, Президент запропонував Прем'єр-міністрові пропрацювати питання вдосконалення системи оплати праці педагогічних кадрів, зокрема, шляхом введення стимулюючої складовоїі за підсумками проведеної роботи прийняти необхідні рішення.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини