Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Уряд визначив завдання Госгеонедр

11 січня 2016, 17:11
506
0
Автор:
Реклама

Кабмін постановою № 1174 від 30 грудня 2015 року затвердив Положення про Державній службі геології і надр.

Госгеонедра є центральним органом виконавчої влади, діяльність якого спрямовується і координується Кабінетом Міністрів через Міністра екології і природних ресурсів і який реалізує державну політику у сфері геологічного вивчення і раціонального використання надр.

Згідно з Положенням основними завданнями Держслужба являється:

1) реалізація державної політики у сфері геологічного вивчення і раціонального використання надр;

2) внесення на розгляд Міністра екології і природних ресурсів пропозицій по забезпеченню формування державної політики у сфері геологічного вивчення і раціонального використання надр.

Госгеонедра здійснює свої повноваження безпосередньо і через утворені в установленому порядку територіальні органи.

Очолює службу головаякий призначається на посаду і звільняється з посади Кабінетом Міністрів за уявленням Прем'єр-міністра, внесеним на підставі пропозицій Міністра екології і природних ресурсів.

Для підготовки рекомендацій відносно виконання покладених на Госгеонедра завдань в Службі може утворюватися колегія. Рішення колегії можуть бути реалізовані шляхом видання відповідного наказу держслужби.

Гранична чисельність держслужбовців і працівників держслужби затверджується Кабміном. Структуру апарату затверджує голова Госгеонедр за узгодженням з Міністром екології і природних ресурсів. Штатний розклад і кошторис апарату також затверджує голова, але за узгодженням з Мінфіном.

Госгеонедра є юрособою публічного права, має друк із зображенням Державного Герба і своїм найменуванням, власні бланки, рахунку в органах Казначейства.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини