Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Кабмін поділився планами по врегулюванню ведення бізнесу в 2016 році

6 січня 2016, 15:47
1775
0
Автор:
Реклама

Кабінет Міністрів розпорядженням від 16.12.2015 № 1406-р затвердив План дій з імплементації кращих практик якісного і ефективного регулювання, відбитих Групою Всесвітнього банку в методології рейтингу "Ведення бізнесу" на 2016 рік.

План включає новий підхід до реєстрації підприємствякий гарантує скорочення кількості процедур для створення бізнесу. Зокрема, передбачено створення сервісу реєстрації юрособ за допомогою Інтернету впродовж 24-го годинника. Також вирішено проводити реєстрацію платником ПДВ одночасно з реєстрацією юрособи.

Планується ввести спрощений механізм розгляду справ за грошовими вимогами невеликого розміру. Передбачається зменшення вартості і збільшення доступності кредитів для бізнесу шляхом надання в режимі реального часу вільного доступу до Державного реєстру обтяжень рухомого майна і забезпечення можливості довірчої передачі права власності на майно кредиторові в якості способу забезпечення виконання зобов'язань.

Крім того, вирішено підвищити рівень захищеності міноритарного інвестора шляхом підвищення відповідальності керівників підприємств і вдосконалення механізму притягнення їх до відповідальності, спрощення процедури забезпечення захисту прав міноритарних акціонерів в суді, посилення прозорості управління підприємствами.

Також планом передбачено:

- скорочення тривалості процедури банкрутства і збільшення відсотка заборгованості, який може бути повернений кредиторам;

- скорочення вартості і термінів дозвільних процедур у будівництві;

- скорочення витрат часу на експорт і імпорт продукції;

- зменшення тимчасових витрат на податкові розрахунки і платежі і на фіскальне навантаження і інші заходи.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини