Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Кримінальна справа судді Оберемко продовжує розглядатися

5 січня 2016, 10:42
741
0
Автор:
Реклама

Як повідомила прокуратура міста Києва, інформація про те, що Подільський райсуд Києва закрив карне виробництво проти судді Макаровского райсуду Київської області Владислава Оберемко і зняв з нього усі звинувачення, не відповідає дійсним обставинам справи.

У червні 2015 року прокуратурою Києва в Подільський райсуд був спрямований звинувачувальний акт відносно судді Оберемко за фактом здійснення ним карних злочинівпередбачених ч. 1 ст. 345 (загроза відносно працівника правоохоронного органу), ч. 1 ст. 129 (загроза вбивством), а також ч. 4 ст. 296 (хуліганство) Карного кодексу.

На судовому засіданні 9 грудня один з потерпілих (цивільна особа) подав заява про закриття карного виробництва відносно В. Оберемко в частині пред'явленого приватного звинувачення по ч. 1 ст. 129 УК (загроза вбивством), яке було задоволено судом.

В той же час, судовий розгляд карного виробництва по інших статтях звинувачення, а саме по ч. 1 ст. 345 і ч. 4 ст. 296 УК, триває (справа № 758/7059/15-к).

Прокуратура міста Києва продовжує підтримувати державне звинувачення. Наступне судове засідання призначене на 27 січня.

Відмітимо, згідно ст. 26 ч. 4 КПК, карне виробництво у формі приватного звинувачення починається тільки на підставі заяви потерпілого. Відмова потерпілого від звинувачення є безумовною основою для закриття карного виробництва у формі приватного звинувачення. Відповідно до ст. 284 КПКкарне виробництво закривається судом у разі, якщо потерпілий відмовився від звинувачення в карному виробництві у формі приватного звинувачення.

Таким чином, Подільський райсуд Києва визначенням від 9 грудня 2015 року у справі № 758/7059/15-к, закривши виробництво тільки в частині звинувачення за однією статтею з трьох, а саме, по ч.1 ст. 129 УК (загроза вбивством), діяв у рамках, визначених КПК.

25 грудня ВККС продовжила термін усунення з посади судді В. Оберемко на 1 місяць.

Усі рішення судів Ви можете легко знайти в Системі аналізу судових рішень VERDICTUMствореною для аналітичної роботи з багатомільйонним масивом судових рішень. Якщо Ви ще не користуєтеся системою, замовте тестовий доступ чи придбайте VERDICTUM.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини