Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Порошенко доручив готуватися до дня соборності

30 грудня 2015, 14:04
546
0
Реклама

Президент України 30 грудня підписав Указ № 731/2015 "Про святкування в 2016 році Дня Соборності України".

Як мовиться в документі, він підписаний з метою належного святкування в 2016 році Дня Соборності України (з нагоди 97-ої річниці проголошення Акту возз'єднання УНР і ЗУНР), подальшій консолідації суспільства навколо ідеї єдності держави, виховання у громадян патріотизму і гордості за героїчне минуле і сьогодення українського народу.

Згідно з Указом, Кабінету Міністрів доручено розробити план заходів по святкуванню, передбачивши, зокрема, проведення 22 січня 2016 року у місті Києві урочистостей, організацію відповідних урочистих заходів в інших населених пунктах України.

Окрім цього, заплановано вшановування видатних діячів української держави, борців за незалежність України в XX столітті, загиблих учасників Революції Гідності і АТО в Донецькій і Луганській областях.

Кабмін повинен вжити заходи відносно інформування широкої громадськості про національно-визвольний рух в Україні на початку XX століття.

Держадміністраціям доручено максимально сприяти реалізації ініціатив громадськості, у тому числі молодіжних організацій, спрямованих на розвиток міжрегіональних культурних обмінів, проведення тематичних просвітницьких, виховних, культурних, спортивних і інших заходів патріотичного змісту.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини