Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Вдосконалений порядок призначення посібника самотнім матерям і дітям, батьки яких ухиляються від сплати аліментів

29 грудня 2015, 09:40
2484
3
Реклама

Уряд удосконалив порядок призначення посібника самотнім матерям і дітям, батьки яких ухиляються від сплати аліментів. Відповідну постанову Кабінет Міністрів прийняв 25 грудня.

Допомога на дітей самотнім матерям (батькам) надаватиметься в розмірі, рівному різниці між 100% прожиткового мінімуму для дитини відповідного віку і середньомісячним сукупним доходом сім'ї.

Тимчасова допомога на дітей, батьки яких ухиляються від сплати аліментівскладе різницю між 50% прожиткового мінімуму для дитини відповідного віку і середньомісячним сукупним доходом сім'ї з розрахунку на одно особу за попередні 6 місяців.

Уряд встановив, що для громадян, які звернуться в період січня-березня 2016 роки за наданням допомоги самотнім матерям і тимчасовій допомозі дітям, батьки яких ухиляються від сплати аліментів, не мають можливості утримувати дитину за новими умовами, вказані посібники призначаються з 1 січня 2016 року.

Крім того, постановою передбачається налагодження обміну інформацією між структурними підрозділами соціального захисту населення і підрозділами ГФС, Пенсійним фондом і тому подібне при призначенні посібників, що надаються з урахуванням доходу сім'ї.

Джерело: Урядовий портал

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини