Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

У 2016-му бізнес перевірять раз на рік, але усе відразу

23 грудня 2015, 14:10
3704
1
Реклама

Мінекономрозвитку наказом від 30.11.2015 № 1553 затвердило План комплексних перевірок підприємств на 2016 рік, який передбачає, що декілька органів держнагляду (контролю) зможуть перевіряти підприємство тільки одночасно, а не по черзіяк це було раніше.

До Плану увійшли більше 13 000 компаній різних форм власності, з різних секторів економіки і з різними мірами ризику.

Повідомляється, що перевірка відбуватиметься в певний термін і раз на рік.

У Плані вказані: назва підприємства, ідентифікаційний код або реєстраційний номер облікової картки ПЛАТНИКА-ФОП, перелік органів державного нагляду (контролю), які повинні перевірити цього підприємство, дата початку проведення комплексного планового заходу.

Усі контролюючі органиякі запланували перевірити цього суб'єкта, зможуть його перевірити виключно в певні дати. Кожен орган перевірки, вказаний в комплексному плані, зобов'язаний дотримувати дати початку перевірки.

Істотна перевага полягає ще і в тому, що планова перевірка не може перевищувати 15 робочих дніва для суб'єктів малого підприємництва - 5 робочих днівякщо інше не передбачене законом.

Законопроекти № 2531а, № 2418а і № 2422а, які передбачають обмеження термінів і кількості перевірок, ще чекають другого читання в Раді. Тому Мінекономрозвитку скористалося ст. 4 чинні Закони "Про основні принципи державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності" для прискорення реалізації реформи державного контролю.

Джерело: Мінекономрозвитку

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини