Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

З 1 січня митниці безкоштовно видаватимуть сертифікати з перевезення товару EUR.1

22 грудня 2015, 15:28
1251
0
Автор:
Реклама

ГФС повідомляє, що з 1 січня 2016 року митниці будуть безкоштовно видавати сертифікати з перевезення товару EUR.1 згідно Угоді про асоціацію між Україною і ЄС.

Передбачено максимальне спрощення процедури видачі сертифікатів в найкоротші терміни з одночасним посиленням відповідальності експортера за достовірність інформації, яка потрібна для визначення українського походження товару. Порядок заповнення і видачі митницею сертифікату з перевезення товару EUR.1 аналогічний тому, який діє в європейських країнах.

Місцями видачі сертифікатів ГФС визначила 162 митні пости і відділи (сектори) митного оформлення, які максимально наближені до потенційних експортерів/виробникам.

На веб-порталі ГФС для експортерів обнародувано детальну інформацію про місця розміщення підрозділів митницьякі здійснюватимуть видачу сертифікатів.

Податківці нагадують, що для спрощення і прискорення митного оформлення товарів, що експортуються з України на умовах вільної торгівлі, в 2015 році введений інститут схваленого експортера при визначенні преференційного походження товарів.

Схваленим експортером може бути підприємство-експортер, юрособа, зареєстрована в Україні, за винятком митного брокера, яке здійснює постійні відправки товарів на умовах угод і має право самостійно оформляти декларацію инвойс незалежно від вартості партії товару.

Для отримання тарифних преференцій в країнах ЄС український експортер товару може без оформлення сертифікату "EUR.1" самостійно декларувати походження товарів на товаросупровідних документах без залучення митниці. Термін дії статусу схваленого експортера не обмежений в часі.

Джерело: ГФС

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини