Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Громадянам рекомендують бути уважніше при укладенні договорів медстрахования

18 грудня 2015, 12:38
1767
0
Реклама

У Нацкомфинуслуг надходять скарги громадян відносно нав'язування укладення договорів добровільного страхування здоров'я на випадок хвороби в державних лікувальних установах, які не відповідають вимогам Закону "Про страхування".

Враховуючи вищевикладене, Нацкомфинуслуг нагадує, що загальні умови і порядок здійснення добровільного страхування визначаються правилами страхування, які встановлюються страховиком самостійно відповідно до вимог Закону "Про страхування". Конкретні умови страхування визначаються при укладенні договору страхування відповідно до законодавства.

Ніхто не може зобов'язати громадянина укласти договір добровільного страхування.

Договори добровільного страхування здоров'я на випадок хвороби відносяться до добровільного виду страхування і полягають тільки з відома страхувальників і не можуть бути передумовою для реалізації інших правовідносин, у тому числі і за поданням медичних послуг.

Страховик зобов'язаний ознайомити страхувальника з умовами і правилами страхування, акцентує увагу Нацкомфинуслуг.

У разі укладення договору добровільного страхування здоров'я на випадок хвороби в обов'язковому порядку треба отримати підтвердження про сплату страхового платежуоскільки договір страхування набуває чинності з моменту внесення першого страхового платежу, якщо інше не передбачене договором страхування.

Нацкомфинуслуг рекомендує перед підписанням договорів добровільного страхування уважно ознайомитися з умовами договору і правилами страхування.

Джерело: Нацкомфинуслуг

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини