Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Комітет ВР схвалив законопроект про житлово-комунальні послуги

11 грудня 2015, 13:29
2166
0
Реклама

Комітет ВР з питань будівництва, містобудування і житлово-комунального господарства на засіданні 9 грудня розглянув і рекомендував прийняти за основу урядовий законопроект № 1581 "Про житлово-комунальні послуги".

Нагадаємо, цей законопроект народні депутати 11 листопада направили на доопрацювання в Комітет для підготовки його до повторного першого читання.

Законопроект спрямований на вдосконалення законодавства у сфері житлово-комунальних послуг. Пропонується надати можливість жителям як співвласникам багатоквартирних будинків самостійно визначати вартість послуг за змістом будинків і прибудинкових територій, а також припинити державне регулювання цін в цій сфері.

Окрім загальних вимог до надання ж/до послугу законопроекті надані їх характеристики. Передбачені також особливості укладення договорів про надання комунальних послуг при різних формах управління багатоквартирного будинку (безпосередньо власниками, об'єднанням співвласників, керівникам).

Проектом розмежовуються права, обов'язки і відповідальність учасників стосунків в сфері ж/до послуг, а також визначені точки комерційного обліку комунальних послуг.

Законопроект № 1581 вносився урядом одночасно із законопроектом "Про особливості здійснення права власності у багатоквартирному будинку", який був прият і Закон набув чинності. Тому необхідно погоджувати законодавство у сфері житлово-комунальних послуг.

За інформацією Минрегиона

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини