Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Запропоновано унормировать створення карикатур і пародій

9 грудня 2015, 17:41
1483
1
Реклама

У парламенті зареєстрований законопроект № 3586 про внесення змін до Закону про авторське право і суміжні права відносно використання об'єктів авторського права в пародіях, попурі і карикатурах (ініціатор - нардеп Н. Княжицкий).

Законопроектом запропоновано визначити поняття:

- карикатура - витвір образотворчого мистецтва, яке є творчою переробкою іншого правомірно обнародуваного твору, у тому числі персонажа твору або імені персонажа твору, за своїм змістом має комічний, сатиричний характер або спрямовується на висміювання певних осіб або подій;

- пародія - аудіовізуальне, літературне, музичне або інший твір, який є творчою переробкою іншого правомірно обнародуваного твору або його частини, за своїм змістом має очевидний комічний, сатиричний характер, або спрямовується на висміювання певних подій або осіб;

- попурі - музичне або інший твір, який є творчою обробкою уривків правомірно обнародуваних творів без збитку їх охороні, і складається з декількох таких творів, або імітує творчий стиль інших авторів або виконавців або інших історичних епох.

Згідно з проектом, творцями творів в жанрах пародії, карикатури і попурі дозволено вільне використання у своїх творах (без згоди автора, але з обов'язковою вказівкою імені автора і джерела запозичення) творів інших авторів у передбачених законом межах, правомірно обнародуваних.

Також без згоди автора, але з обов'язковою вказівкою імені автора і джерела запозичення, дозволяється використання такої пародії, попурі або карикатури.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини