Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Президент ініціював прискорення податкової реформи

9 грудня 2015, 09:44
1043
0
Реклама

Президент Петро Порошенко на 16-м засіданні Національної ради реформ поставив завдання до кінця року прийняти зміни у податкове законодавство і бюджет на 2016 рік.

Глава держави вирішив виступити модератором дискусії, що розгорнулася навкруги концепцій податкової реформи від Міністерства фінансів і депутатів.

"Прийняття бюджету і змін в податкове законодавство є умовою для отримання фінансування від Міжнародного валютного фонду. На сьогодні фінансування МВФ є однією з ключових умов забезпечення фінансової стабільності держави", - підкреслив Петро Порошенко і виразив упевненість в тому, що компроміс між двома підходами буде знайдений і оформлений в того, що відповідає законопроект.

Також Президент відмітив необхідність максимально прискорити розгляд цього законопроекту в парламенті.

За словами Глави держави, в цілому зміни в податкове законодавство повинні відповідати трьом вимогам:

1) стимулювати розвиток економіки

2) сприяти істотному скороченню податкового навантаження на бізнес, спрощенню адміністрування, забезпеченню прозорості, у тому числі і для розкриття "сірих" секторів економіки

3) не повинні обернутися втратами для бюджету.

"Частину, присвячену адмініструваннюпропонується прийняти з урахуванням як компромісних пропозицій, напрацьованих в Міністерстві фінансів, так і тих, які були напрацьовані в податковому комітеті, а також іншими народними депутатами. Упевнений, що тут можливе об'єднання підходів", - сказав П. Порошенка.

Податок на прибуток підприємств і НДФЛвсупереч попереднім намірам, збільшуватися не будуть. Також заплановано поетапне, але швидке і радикальне скорочення ЕСВзаявив Президент.

"Дуже важливо, щоб ця філософія поширювалася на декілька років. Якщо ми ставимо 18 відсотків податок на прибуток підприємств і НДФЛ на 2016 рік, щоб ми зараз зафіксували, що на 2017 рік ставка буде ще зменшена на один відсоток, а на 2018 визначили орієнтир, по якому ми повинні досягти максимум 20-процентного навантаження на фонд заробітної плати - приблизно 10 відсотків НДФЛ і 10 відсотків, - ЕСВ", - розповів Глава держави.

Також Глава держави запропонував розглянути можливість дати бізнесу 3 місяці на ознайомлення з інноваціями і з 1 квітня податкові зміни ввести в дію.

За інформацією прес-служби Президента

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини