Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Терміни реєстрації податкових накладних в ЕРНН не переносяться

7 грудня 2015, 17:01
12767
1
Автор:
Реклама

ГФС нагадує, що платник ПДВ зобов'язаний скласти податкову накладну в електронній формі з дотриманням умови відносно реєстрації в порядку, визначеному законодавством, електронному підписі уповноваженої платником особи, і зареєструвати таку накладну в Єдиному реєстрі податкових накладних. Цей порядок встановлений п. 201.1 ст. 201 Податкового кодексу.

Відповідно до п. 201.10 ст. 201 НК реєстрація податкових накладних і розрахунків коригування до податкових накладних в ЕРНН здійснюється не пізніше 15 календарних днівщо йдуть за датою їх складання.

Відповідно до п. 2 Порядку ведення ЕРННвнесення відомостей, що містяться в податковій накладній і розрахунку коригування, в ЕРНН здійснюється шляхом представлення впродовж операційного дня вказаних документів в електронній формі ГФС з використанням електронного цифрового підпису і внесення відповідних відомостей в ЕРНН.

Операційний день триває з 0 до 23 годин.

Враховуючи це, реєстрація податкових накладних в ЕРНН здійснюється платником ПДВ не пізніше 15 календарних днів, що йдуть за датою їх складання. Терміни реєстрації податкових накладних в ЕРНН, якщо п'ятнадцятий день, що йде за днем їх виписки, доводиться на святковий або вихідний день, не переносяться.

Порушення платниками ПДВ граничних термінів реєстрації податкових накладних, що підлягають наданню покупцям - платникам ПДВ, і розрахунків коригування до таких податкових накладних в ЕРНН, спричиняють за собою накладення на платників ПДВ, на яких покладений обов'язок по такій реєстрації, штрафу у розмірі, визначеному ст. 120 прим. 1 НК.

Джерело: ГФС

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини