Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Органи місцевого самоврядування зможуть створювати молодіжні центри

26 листопада 2015, 17:41
989
0
Реклама

Верховна Рада 26 листопада прийняла за основу законопроект № 1248 про внесення змін до деяких законодавчих актів відносно удосконалення окремих положень молодіжної політики і утворення молодіжних центрів.

Законопроектом пропонується передбачити створення в містах, селах і селищах молодіжних центріввизначити повноваження по фінансовому їх забезпеченню місцевими органами влади, і також додаткові повноваження центрів соцслужб для сім'ї, дітей і молоді, уточнити повноваження Минсоцполитики.

Як мовиться в проекті, органи місцевого самоврядування з урахуванням потреб територіальної общини відповідної адміністративно-територіальної одиниці можуть утворювати молодіжні центри.

Такі центри являються неприбутковими організаціямикористуються правами юридичної особи, мають власні бланки, друк зі своїм найменуванням. Фінансуються центри за рахунок засобів місцевих бюджетів, інших не заборонених законодавством джерел.

Повноваження і порядок діяльності молодіжних центрів встановлюються Положенням про молодіжний центряке затверджується на основі Типового положення про молодіжний центр.

Також в законопроекті вказано, що держава сприяє міжнародній співпраці у сфері молодізокрема, шляхом укладення відповідних міжнародних договорів України.

Передбачається, що зміни набудуть чинності з 1 січня 2016 року.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини