Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ВСУ висловився про позовну давність в суперечках про збиток від ДТП

25 листопада 2015, 13:14
2388
1
Автор:
Реклама

Верховний Суд України на засіданні Судової палати у цивільних справах 11 листопада 2015 року розглянув справу № 6-309цс15 про відшкодування матеріального і морального збитку у зв'язку з ДТП.

При розгляді ВСУ висловився про застосування позовної давності.

За загальним правилом течія загальної і спеціальної позовної давності починається з дня, коли особа дізналася або могла дізнатися про порушення свого права або про особу, яка його порушила (частина перша статті 261 ГК).

День дорожньо-транспортної події, в результаті якої пошкоджений автомобіль позивача і йому нанесений майновий і моральний збиток, являється тим днем, коли позивач дізнався про порушення свого права і про особу, яка його порушила, і саме з того часу у нього виникло право вимоги як до безпосереднього причинителю шкоди, так і до страхової компаніївідповідальною за останнього.

Усі рішення судів Ви можете легко знайти в Системі аналізу судових рішень VERDICTUMствореною для аналітичної роботи з багатомільйонним масивом судових рішень. Якщо Ви ще не користуєтеся системою, замовте тестовий доступ чи придбайте VERDICTUM.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини