Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

У Кабміні прогнозують втрати від введення РФ торгового ембарго для України

19 листопада 2015, 11:28
751
3
Реклама

Угода про зону вільної торгівлі України з ЄС (економічна частина Угоди про асоціацію) набуде чинності з 1 січня 2016 року.

У зв'язку з цим Російська Федерація введе торгові обмежувальні заходи проти Українипрогнозує Прем'єр-міністр Арсеній Яценюк.

Прем'єр повідомив, що була проведена оцінка можливих втрат від введення торгового ембарго Російською Федерацією - імовірно, в 2016 році Україна втратить близько 600 млн доларів експорту в РФ.

Але при цьому глава уряду нагадав, що Україна скоротила залежність від російського ринку втричі: "Якщо три роки тому така залежність була в середньому 35%, то сьогодні - 12,5%".

"Ми сподіваємося на спільну позицію Європейського Союзу і України в цьому питанні, оскільки після 1 січня Україна і Європейський Союз знаходитимуться в одній торговій зоні", - сказав А. Яценюк.

Джерело: Урядовий портал

Відмітимо, в ЗМІ вже з'явилася інформація про те, що РФ вирішила ввести продовольче ембарго для України з 1 січня 2016 року. Втім, РФ раніше вже ввела заборону на ввезення цілого ряду європейських продуктів, тому експерти не прогнозують глобальних економічних наслідків (хіба що великі втрати контрабандних потоків) і називають вказані повідомлення РФ про ембарго більше політичними і рассчитаными на телеглядача.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини