Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Уряд погоджував проект Закону про публічні закупівлі

19 листопада 2015, 11:05
1221
0
Реклама

Кабінет Міністрів погоджував розроблений Мінекономрозвитку законопроект "Про публічні закупівлі"який припускає переклад усіх державних тендерів в електронний формат.

Законопроект стверджує основи роботи в системі електронних закупівельяка сьогодні функціонує в пілотному режимі (ProZorro). Після ухвалення закону зміниться, зокрема, порядок обміну електронними документами, буде затверджено положення про розкриття інформації після аукціону, введена процедура оскарження результатів торгів і багато що інше.

У назві нового закону термін "державні закупівлі" був свідомо замінений на "публічні закупівлі"оскільки він більше відповідає загальноприйнятій термінології ЄС (Public Procurement).

Законопроект "Про публічні закупівлі" також пройшов усі етапи узгоджень з громадськими організаціями і іншими стейкхолдерами. Очікується, що документ буде прийнятий ВР і підписаний Президентом до кінця 2015 року. Масштабне розгортання системи електронних закупівель заплановане на перше півріччя 2016 року, а повний перехід державних установ на електронну систему закупівель повинен відбутися до січня 2017 року.

Фінальна версія тексту проекту Закону "Про публічні закупівлі" доступна по посиланню.

Джерело:
Мінекономрозвитку

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини