Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Оновлена форма податкової декларації про майновий стан і прибутки

12 листопада 2015, 09:02
849
0
Автор:
Реклама

Міністерство фінансів наказом від 2 жовтня 2015 року № 859 відновило форму податкової декларації про майновий стан і прибутки і Інструкцію по її заповненню.

Фізособа-платник податків подає декларацію за звітний податковий період у встановлені Податковим кодексом терміни в контролюючий орган за своєю податковою адресою (місцю проживання фізособи, по якій воно береться на облік як платник податку в контролюючому органі).

Декларація подається в контролюючий орган в один з таких способів на вибір платника податків :

- особисто платником податку або уповноваженою на це особою;

- спрямовується поштою з повідомленням про вручення і з описом вкладення;

- засобами електронного зв'язку в електронній формі з дотриманням умови відносно реєстрації електронного підпису підзвітних осіб в порядку, визначеному законодавством.

Декларації відповідно до п. 49.18 ст. 49 гл. 2 разд. II НК подаються за звітний періодрівний:

- календарному року для платників податку на прибутки фізичних осіб - до 1 травня року, що настає за звітним, окрім випадків, передбачених разд. IV НК;

- календарному року для платників податку на прибутки фізичних осіб - підприємців - впродовж 40 календарних днів, що настають за останнім календарним днем звітного (податкового) року;

- календарному кварталу або календарному півріччю (у тому числі у разі сплати квартальних або піврічних авансових внесків) - впродовж 40 календарних днів, що настають за останнім календарним днем звітного (податкового) кварталу (півріччя).

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини