Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Депутати пропонують внести антидискримінаційні зміни в КЗоТ

10 листопада 2015, 15:33
1352
2
Реклама

У парламенті сьогодні групою депутатів зареєстрований законопроект № 3442 відносно гармонізації законодавства у сфері запобігання і протидії дискримінації з правом Європейського Союзу.

Необхідні для безвізового режиму з ЄС зміни пропонується внести в нині чинний Кодекс законів про працюне дивлячись на те, що в першому читанні прийнятий проект Трудового кодексу, який через три тижні розглядатиметься в цілому.

Статтю 2-1 КЗоТ (Рівність трудових прав громадян України) пропонується викласти в такій редакції:

"Забороняється будь-яка дискримінація у сфері працізокрема, порушення принципу рівності прав і можливостей, пряме або непряме обмеження прав працівників залежно від раси, кольору шкіри, політичних, релігійних і інших переконань, підлоги, гендерної ідентичності, сексуальної орієнтації, етнічного, соціального і іноземного походження, віку, стану здоров'я, інвалідності, підозри або наявності захворювання ВІЛ/СНІД, сімейного і майнового стану, сімейних обов'язків, місця проживання, членства в професійній спілці або іншому об'єднанні громадянина, участі в страйк, звернення або намір звернення до суду або інший орган за захист свій право або надання підтримка інший працівник в захист їх право, по мовний або інший ознака, не пов'язаний з характер робота або умова її виконання".

Діюча редакція: "Україна забезпечує рівність трудових прав усіх громадян незалежно від походження, соціального і майнового положення, расової і національної приналежності, підлоги, мови, політичних поглядів, релігійних переконань, роду і характеру занять, місця проживання і інших обставин".

Нагадаємо що при розгляді в першому читанні проекту ТК депутатам не вистачило голосів для того, щоб розглянути можливість обліку вказаних положень (так званої антидискримінаційної поправки) при підготовці документу до другого читання. Президент Петро Порошенко призвав все ж внести "антидискримінаційну поправку" до Трудового кодексу.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини