Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Порошенко закликає внести "антидискримінаційну поправку" до Трудового кодексу

10 листопада 2015, 09:48
1169
0
Реклама

Президент України прокоментував голосування за Трудовий кодекс в частині заборони трудової дискримінації, яка є обов'язковою умовою для відміни Євросоюзом віз для громадян України, відмітивши, що виступає за збереження рівних прав усіх громадян нашої держави.

"Як Президент, як православний християнин, як людина, яка вже одружена 31 рік і дуже любить свою дружину, як батько чотирьох дітей, я виступаю за збереження сімейних цінностей, традиційних для українського суспільства. Але як гарант Конституції я категорично проти дискримінації будь-якого з українських громадян за будь-якою ознакою", - сказав Петро Порошенко і підкреслив, що поправка, яка має бути проголосована, торкається виключно трудових правовідносин і жодним чином не порушує питання сім'ї і браку.

Президент нагадав, що усі вимоги ЄС до України в частині надання безвізового режиму - це складові Угоди про асоціацію з ЄС.

За інформацією прес-служби Президента

Нагадаємо, що при розгляді в першому читанні проекту ТК депутатам не вистачило голосів для за те, щоб розглянути можливість обліку антидискримінаційної поправки при підготовці документу до другого читання. Проголосували 117 народних депутатів при 226 необхідних. відносно заборони дискримінації в трудовій сфері. Поправкою пропонувалося передбачити, що у трудовій сфері заборонена дискримінація за расовими, політичними, релігійними ознаками, а також на підставі статевої приналежності, сексуальній орієнтації, сімейному або майновому стану, залежно від участі в страйках, підозри на СНІД або його наявність.

Актуально: Трудовий кодекс

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини