Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Процес сертифікації насіння заблокований

9 листопада 2015, 14:04
720
0
Реклама

У зв'язку з прийняттям Кабінетом Міністрів змін в постанову від 5 квітня 2014 року № 85 постановами від 23 вересня № 749 і від 21 жовтня № 840 процес сертифікації насіння фактично заблокований, повідомляє Минагрополитики.

Вказаними постановами штатну чисельність територіальних органів Госсельхозинспекции скорочено з 4 789 до 963 чоловік, тоді як в процесі сертифікації насіння було задіяно близько 1300 фахівців.

"Ми, на жаль, очікувано отримали вакуум в здійсненні державних функцій, коли сільськогосподарська інспекція не може здійснювати сертифікацію у зв'язку з обмеженням штатної чисельностіа Госпродпотребслужба ще не приступила до реалізації цих повноважень", - відмічає заступник Міністра аграрної політики і продовольства Володимир Лапа.

Крім того, Госпродпотребслужба набиратиме інспекторів на конкурсі, а це означає, що фактично зможе виконувати функції по сертифікації не раніше чим через 45 днів після того, як юридично приступить до виконання цих функцій.

Таким чином, під загрозу поставлено забезпечення сільгоспвиробників насінням під урожай 2016 року.

На думку В. Лапи, реформування системи насінництва слід було б здійснювати після прийняття в другому читанні законопроекту № 1460-1яким передбачається демонополізація системи сертифікації насіння.

Джерело: Минагрополитики

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини