Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Кабмін уточнив порядок прийняття в експлуатацію закінчених будівництвом об'єктів

9 листопада 2015, 10:46
2594
0
Автор:
Реклама

Кабмін постановою від 21.10.2015 р. № 880 вніс зміни в Порядок прийняття в експлуатацію закінчених будівництвом об'єктів.

Зокрема, уточнено, що надання (реєстрація), повернення (відмова у видачі) або відміна реєстрації документів, що підтверджують прийняття в експлуатацію закінчених будівництвом об'єктів, здійснюється органами державного архітектурно-будівельного контролювизначеними в ст. 7 Закону "Про регулювання містобудівної діяльності".

Згідно із Законом до органів державного архітектурно-будівельного контролю відносяться:

1) структурні підрозділи з питань державного архітектурно-будівельного контролю Київської і Севастопольської міських держадміністрацій;

2) виконавчі органи з питань державного архітектурно-будівельного контролю сільських, селищних, міських рад.

Повноваження Госархстройинспекции здійснюються її апаратом. При цьому реєстрація (повернення, відміна реєстрації) декларації відносно об'єктів, які розміщені на території декількох адміністративно-територіальних одиниць і вплив (згідно проектної документації) від діяльності яких після прийняття в експлуатацію поширюватиметься на 2 і більше адміністративно-територіальні одиниці, здійснюється безпосередньо апаратом Госархстройинспекцииа відносно інших об'єктів - його територіальними органами по місцезнаходженню таких об'єктів.

Відзначається, що у випадку втрати або ушкодження декларації про готовність об'єкту до експлуатації або сертифікату орган державного архітектурно-будівельного контролю видає безоплатно їх дублікат впродовж 10 робочих днів після вступу від замовника (його уповноваженого обличчя) відповідної заяви з підтвердженням розміщення ним в ЗМІ повідомлення про втрату або представлення пошкодженої декларації або сертифікату.

Дані відносно зареєстрованих декларацій, внесених змін в них, поверненні на доопрацювання для усунення виявлених недоліків і відміни їх реєстрації, а також виданих сертифікатів і відмов в їх видачі вносяться Госархстройинспекцией в реєстр на підставі інформації, представленої органами державного архітектурно-будівельного контролю, впродовж 1 робочого дня.

Реєстрація декларації або видача сертифікату чи їх дублікатів здійснюється шляхом внесення даних в реєстр з дотриманням вимог Закону "Про дозвільну систему у сфері господарської діяльності" і "Про адміністративні послуги".

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини