Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Які наслідки несвоєчасного представлення декларації по акцизному податку?

3 листопада 2015, 15:39
951
0
Автор:
Реклама

Якщо декларація по акцизному податку подана в контролюючий орган по місцю реєстрації з порушенням термінуале податок був сплачений своєчаснодо такого платника податків застосовуються санкції, передбачені п. 120.1 ст. 120 НК. Про це повідомила ГФС в листі № 23377/10/28-10-06-11.

Згідно п. 120.1 ст. 120 НК відповідальність за непредставлення або несвоєчасне представлення платником податків або іншими особами, зобов'язаними нараховувати і сплачувати податки, збори податкових декларацій (розрахунків), - спричиняють за собою накладення штрафу в розмірі 170 грн. за кожне таке непредставлення або несвоєчасне представлення.

Ті ж дії, здійснені платником податків, до якого протягом року був застосований штраф за таке порушення, - спричиняють за собою накладення штрафу в розмірі 1020 грн. за кожне таке непредставлення або несвоєчасне представлення.

Нагадаємо, відповідно до п. 223.2 ст.223 НК, визначено, що платник податків з підакцизних товарів (продукції), виготовлених або переобладнуваних на митній території України; імпортер алкогольних напоїв і тютюнових виробів; суб'єкт господарювання роздрібної торгівлі, що здійснює реалізацію підакцизних товарів; оптовий постачальник електроенергії подає щомісячно не пізніше 20 чисел наступного періоду контролюючому органу по місцю реєстрації декларацію акцизного податку за формою, затвердженою в порядку, встановленому ст. 46 НК.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини