Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Кабмін встановив соціальну норму газу - 1200 кубометрів на сезон

2 листопада 2015, 16:37
8810
13
Автор:
Реклама

Постановою Кабміну від 30 жовтня 2015 роки № 872 "Про додаткові заходи відносно соціального захисту громадян" внесені зміни в постанова Кабінету Міністрів від 1 жовтня 2015 року № 758 "Про затвердження Положення про покладання спеціальних обов'язків на суб'єктів ринку природного газу для забезпечення громадських інтересів в процесі функціонування ринку природного газу (стосунки в перехідний період)".

На період з 1 жовтня 2015 року по 31 березня 2016 року встановлено пільгову граничну роздрібну ціну на газ, який використовується населенням для індивідуального опалювання або комплексно, в розмірі 3,6 грн. за 1 куб. метр у разі використання до 1200 куб. метрів газу на увесь опалювальний сезон (раніше - 200 куб. метрів в місяць).

Як раніше роз'яснював Прем'єр-міністр Арсеній Яценюк, споживач газу сам визначатиме, скільки соціального газу і коли використовувати в течія опалювального сезону.

Крім того, прийнято рішення про проведення контролю реальних витрат газу населенням для опалювання з метою оцінки необхідності збільшення соціальної норми у разі холодної зими. Міненергетики, Минрегиону, Минсоцполитики, ГСЧС за участю НКРЭКУ, і ПАО "НАК "Нафтогаз України" доручено забезпечити моніторинг об'єму споживання газу, використовуваного побутовими споживачами для індивідуального опалювання або комплексно. До 20 лютого 2016 року відомства повинні подати Кабимину звіт відносно об'єму споживання газу, що поставляється побутовим споживачам за граничною роздрібною ціною, з відповідними пропозиціями, і провести роз'яснювальну роботу серед населення.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини