Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Вінницький суд виніс приватне визначення у зв'язку з фальсифікацією виборчого процесу

26 жовтня 2015, 16:28
1149
1
Автор:
Реклама

Вінницьким апеляційним адміністративним судом прийнято приватне визначення за фактом незаконної реєстрації більше 10 чоловік за однією адресою за п'ять днів до початку виборів депутатів Верховної Ради АР Крим, місцевих рад і сільських, селищних, міських голів.

Інформація була відстежена і проаналізована за допомогою комп'ютерної програми "Діловодство", яка працює в апеляційних судах України.

Так, до Вінницького апеляційного адміністративного суду 24 жовтня 2015 року поступило 6 аналогічних адміністративних справ по апеляційних скаргах ряду осіб в дільничну виборчу комісію про включення в уточнений список виборців без розгляду.

Під час судового розгляду встановлено, що усі позивачі в цих адміністративних справах 20 жовтня 2015 року були зареєстровані за однією адресою проживання за п'ять днів до початку виборів депутатів місцевих рад і міських голів. Саме цей факт став основою для винесення приватного визначення.

Враховуючи норми чинного законодавства, дату реєстрації і кількість осіб, зареєстрованих за однією адресою, суд апеляційної інстанції бачить невідповідність дій посадовців Вінницького РС УГМС України у Вінницькій області вимогам Закону "Про свободу пересування і вільний вибір місця проживання в Україні".

У зв'язку з чим колегією суддів ВААС у цій справі прийнято приватне визначення, яке спрямоване прокуророві Вінницької області В'ячеславу Соколовому і начальникові УГМС у Вінницькій області Борису Наливайко для вжиття заходів по усуненню причин і умов, що сприяли порушенню закону.

Джерело: Судова влада

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини