Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Внз не приймають документи, видані кримською владою і терористами

26 жовтня 2015, 14:40
1373
5
Автор:
Реклама

У листі № 1/9-499 Міносвіти зобов'язало керівників внз своєчасно інформувати представників правоохоронних органів про спроби використання документів, оформлених або завірених структурами терористичних організацій, при вступі (відновленні) на навчання у внз України для вжиття заходів правового реагування. Також МОН попередило про персональній відповідальності у разі виявлення фактів того, що бере до розгляду вищезгаданих документів.

Як з'ясувалося, СБУ встановлені факти спроби представників так званих "Лугансько-донецькою народних республік" використовувати незаконні документи терористичних організацій для навчання у внз України і отримання дипломів про вищу освіту держзразка з метою подальшої легалізації на території України і доступу до місць з найбільшим рівнем терористичної загрози (гуртожитки, учбові і адміністративні будівлі внз). При цьому виявлені факти відносно спроби поступати на навчання представників незаконних озброєних формувань, так званих "Міліція "ЛДНР", "Прокуратура "ЛДНР", "Міністерство державної безпеки "ЛДНР", "Збройні сили "ЛДНР".

Враховуючи це, Міносвіти звертає увагу керівників внз, що бере до розгляду документів, виданих або завірених самопроголошеною "владою" на тимчасово окупованій території АР Крим, міста Севастополь і частини території Донецької і Луганської областей, тимчасово контрольованої терористичними угрупуваннями, суперечить законодавству.

МОН відмітило, що не мають і не отримають в майбутньому ніякої юридичної сили будь-які "документи про освіту", видані окупаційними структурами Російської Федерації і самопроголошеною "владою" на території АР Крим, міста Севастополь і тимчасово контрольованої частини території Донецької і Луганської областей. Ніякого "визнання", "нострифікації", "обміну" і т. д. таких "документів" з боку Міносвіти, інших органів держвлади не буде.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини