Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Діє нова форма протоколу про правопорушення у сфері безпеки харчових продуктів

20 жовтня 2015, 11:38
749
0
Автор:
Реклама

Сьогодні, 20 жовтня, набув чинності наказ Минагрополитики № 354яким затверджена форма протоколу про правопорушення у сфері безпеки і окремих показників якості харчових продуктів.

Протокол про правопорушення, передбачені ст. 64 Закону "Про основні принципи і вимоги до безпеки і якості харчових продуктів"за результатами здійснення заходу держконтролю мають право складати головні держінспектори або їх заступники.

До правопорушень, передбачених в ст. 64, наприклад, відноситься:

1) недотримання вимог законодавства про безпеку і окремі показники якості харчових продуктів відносно гігієнічних вимог до харчових продуктів на всіх стадіях їх виробництва і звернення;

2) виробництво, зберігання харчових продуктів на незареєстрованих потужностях;

3) виробництво, зберігання харчових продуктів без отримання експлуатаційного дозволу;

4) невиконання обов'язку по впровадженню на потужностях постійно діючих процедур, заснованих на принципах системи аналізу небезпечних чинників і контролю в критичних точках;

5) реалізація неправильно маркірованих харчових продуктів;

6) невиконання обов'язку по відгуку або вилученню із звернення харчових продуктів, які є небезпечними та ін.

Протокол складається в 2-х екземплярах. Один екземпляр протоколу вручається операторові ринку або уповноваженому ним особі, другий - зберігається у компетентного органу. У разі відмови оператора ринку або уповноваженого ним особи від отримання екземпляра протоколу останній має бути спрямований операторові ринку замовленим поштовим відправленням з повідомленням про вручення.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини