Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Янукович поскаржився на Україну в ЕСПЧ

19 жовтня 2015, 16:33
1126
1
Автор:
Реклама

Віктор Янукович подав скаргу до Європейського суду з прав людини відносно порушення Україною ст. 2 (право на життя), ст. 6 (право на справедливий судовий розгляд), ст. 14 (заборона дискримінації політичному статусу) Конвенції про захист прав людини і основних свобод.

19 жовтня повідомлення про це опубліковане на сайті юридичної фірми, що представляє його інтереси, - Joseph Hage Aaronson LLP.

Відзначається, що Україною були порушені права В. Януковича на розгляд його справ незалежним і беспристрастным судом, справедливе слухання і винесення обгрунтованих ухвал.

В якості прикладу залежності і упередженості українських судів приводиться рішення Печерського районного суду про проведення спеціального досудового розслідування відносно В. Януковича, "при цьому відмовляючи йому в праві брати участь в процесі в режимі відеоконференції". Заявник вважає, що цим рішенням було проігноровано відсутність юридичних підстав в національному законодавстві. що дозволяють судовий розгляд у відсутність обвинуваченого. Відзначається, що законодавство було спеціально змінене для переслідування Януковича.

Також вказано на ігнорування судом того, що В. Янукович не знаходився в той момент в міжнародному або міждержавному розшуку, оскільки дія Червоної Картки Інтерполу відносно нього була припинена. При цьому українське законодавство не допускає оскарження цього судового рішення в апеляції.

Також вказується на порушення права В. Януковича на презумпцію невинності: регулярно звучать публічні звинувачення вищих посадовців держави і прокурорів.

Віктор Янукович вважає, що Україна порушила свої зобов'язання по його належному захисту і по належному розслідуванню і судовому процесу, оскільки не проводить належне розслідування замахів на його життя.

Також відзначається, що В. Янукович постраждав від дискримінаційного відношення до себе зважаючи на свій політичний статус і погляди, включаючи відкриття відносно нього кримінальних справ в Україні, винесення ухвал проти нього українськими державними органами і судами, а також публічні звинувачення, що повторюються, з боку офіційних осіб України.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини