Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

НКЦБФР удосконалює систему нагляду за пруденциальными показниками профучастников

19 жовтня 2015, 16:12
991
0
Реклама

Національна комісія з цінних паперів і фондового ринку 16 жовтня ствердила Положення про нагляд за дотриманням пруденциальных нормативів професійними учасниками фондового ринку.

Положення містить порядок розрахунку пруденциальных показників для різних видів профучастникова також механізми приведення їх у відповідність, реагування з боку регулятора у разі недотримання.

При розрахунку пруденциальных нормативів істотним вважатиметься відхилення розрахункового нормативного показника на 20 і більше відсотків.

Завдяки системі пруденциальных показників Комісія зможе оперативно виявляти проблеми у фінансовому стані професійних учасників на ранніх стадіях їх виникнення.

Крім того, самі учасники ринку зможуть завдяки цим показникам зможуть відстежувати свій ризик-менеджмент. Регулятор бачитиме, чи є у профучастника капітал, достатній для здійснення професійної діяльності, наскільки адекватна в компанії пропорція використання власних ресурсів проти запозичених. Також відзначається, що система пруденциальных нормативів сприятиме підвищенню захисту прав інвесторів.

Джерело: НКЦБФР

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини