Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Омбудсман закликає не дискримінувати учителів-пенсіонерів

15 жовтня 2015, 10:45
743
1
Реклама

Під час брифінгу 6 жовтня перший заступник Міністра освіти Інна Совсун заявила про наміри Міністерства у рамках реформування системи загальної середньої освіти здійснити переклад на контракт учителів, почавши з учителів старшого (пенсійного) вікуякі продовжують працювати. При цьому з такими учителями, за її словами, полягатимуть контракти на 1 рік, які триватимуть тільки якщо залишиться вільна ставка, потреба в додаткових викладачах і тому подібне

У зв'язку з цим Уповноважений Верховної Ради з прав людини Валерія Лутковская заявила, що такі реформи свідчать про пряму дискримінація за ознакою вікущо порушує Конституцію, законодавство про працю, соцзахист, протидію дискримінації, а також міжнародні зобов'язання України.

Зокрема, згідно із Законом "Про основні принципи соціального захисту ветеранів праці і інших громадян похилого віку в Україні" забороняється звільнення працівника за мотивами досягнення пенсійного віку.

Єдиною основою для непродовження контракту з викладачем незалежно від віку повинен стати результат проходження незалежної сертифікації, відмічає В. Лутковская.

За інформацією прес-служби Уповноваженого

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини