Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Пропонується заборонити рекламу ліків

9 жовтня 2015, 13:51
1279
0
Автор:
Реклама

У Верховній Раді зареєстрований законопроект № 3246 про внесення змін до Закон "Про лікарські засоби" і Закон "Про рекламу". Автор законодавчої ініціативи - народний депутат від фракції "Народний фронт" Максим Поляков.

Пропонується заборонити рекламу лікарських засобів на території України.

Згідно з проектом, дозволяється тільки реклама медичної техніки, методів профілактики, діагности, лікування і реабілітації, які в установленому порядку дозволені до застосування в Україні.

При цьому в такій рекламі заборонено:

- посилання на терапевтичний ефект відносно захворювань, які не піддаються або важко піддаються лікуванню;

- участь лікарів і інших професійних медпрацівників, а також осіб, зовнішній вигляд яких імітує зовнішній вигляд лікарів;

- посилання на те, що ці товари мають лікувальні властивості, якщо такі властивості не підтверджені у встановленому законодавством порядку.

Проектом також забороняється реклама нових методів профілактики, діагности, реабілітації, що знаходяться на розгляді в установленому порядку, але ще не допущених до застосування.

Передбачено, що реклама послуг народної медицини (цілительства) і осіб, які їх надають, дозволяється лише за наявності відповідного спеціального дозволу на заняття народною медициною.

Згідно із законопроектом контроль за дотриманням законодавства про рекламу відносно реклами лікарських засобів, медичної техніки, методів профілактики, діагностики, лікування і реабілітації здійснює центральний орган виконавчої влади у сфері охорони здоров'я.

У пояснювальній записці до проекту говориться, що такі зміни дозволять понизити рівень самолікування громадян, що значно покращає на стані їх здоров'я.

Відмітимо, що Коаліційною угодою передбачена заборона реклами лікарських засобів. Тому була створений робочий гурт Мінохоронздоров'я для вирішення питання з рекламою ліків.

Читайте також про подібні проекти депутатів минулих скликань : У Україні можуть майже повністю заборонити рекламу лікарських засобів; З реклами можуть зникнути лікарі.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини