Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Ухвалений Закон про державне фінансування політичних партій

8 жовтня 2015, 17:25
1817
6
Реклама

На вечірньому засіданні 8 жовтня Верховна Рада ухвалила Закон про внесення змін до деяких законодавчих актів відносно попередження і протидії політичної корупції (законопроект № 2123а).

Законом вносяться істотні зміни в законодавство з питань фінансування діяльності політичних партій. Передусім, вводиться державне фінансування політичних партій з липня 2016 року (статутній діяльності політичних партій і компенсації витрат на передвиборну агітацію).

Також деталізовані положення законодавства з питань фінансової звітності політичних партій про вступ і використання грошових коштів, забезпечений доступ громадськості до інформації про джерела фінансування політичних партій і тому подібне

Встановлюється адміністративна відповідальність за порушення порядку надання або отримання вкладу на користь партії, а також карну відповідальність за порушення порядку фінансування політичних партій.

Документ прийнятий з поправками, внесеними під час обговорення.

Крім того, прийнятий супутній Закон про внесення зміни в статтю 87 Бюджетного кодексу відносно фінансування політичних партій (законопроект № 2138а).

Законом створені передумови для впровадження держфінансування політичних партій. До витрат, які здійснюватимуться з Держбюджету, відноситимуться витрати на державне фінансування статутної діяльності політичних партій, не пов'язаної з їх участю у виборах, а також на відшкодування витрат партій на передвиборну агітацію під час чергових і позачергових виборів нардепів.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини