Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Уточнені терміни військової служби за контрактом в особливий період

6 жовтня 2015, 11:37
1868
0
Автор:
Реклама

Верховна Рада 6 жовтня ухвалила Закон про внесення змін до Закон "Про військовий обов'язок і військову службу" відносно уточнення термінів військової служби за контрактом (законопроект № 2356а).

Законодавчим актом встановлені конкретні терміни військової служби за контрактом під час дії особливого періоду, у разі виникнення кризової ситуації, яка погрожує національній безпеці, оголошення рішення про проведення мобілізації і (чи) введення правового режиму воєнного стану.

Згідно із Законом, для військовослужбовців термінової військової служби і військовослужбовців військової служби по заклику при мобілізації на особливий період, які вислужили під час дії особливого періоду не менше 11 місяцівосіб, звільнених з військової служби під час дії особливого періоду, які приймаються на військову службу за контрактом в період з моменту оголошення мобілізації до введення воєнного стану або оголошення демобілізації, встановлений 6-місячний термін військової служби. Термін проходження військової служби для таких військовослужбовців може бути продовжений по нових контрактах на 6 місяців.

У разі закінчення особливого періоду або оголошення рішення про демобілізацію дія таких контрактів припиняється достроково.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини