Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Депутат запропонував повну блокаду Донбасу і Криму

1 жовтня 2015, 11:38
555
7
Реклама

У Раді зареєстрований законопроект № 3192яким пропонується встановити тимчасову заборону на транспортне сполучення з окупованими територіями Автономної Республіки Крим, Донецької і Луганської областей.

Запропонована повна блокада залізничного, вантажного і автобусного сполучення. Але передбачається, що дія закону не поширюватиметься легкові автомобілі з гуманітарною допомогою, яка ввозиться виключно під контролем представників ОБСЄ або за участю представників Червоного Хреста.

Законопроектом також передбачається припинення договірних стосунків з фізичними/юридичними особами на території тимчасово окупованих територій. У разі порушення заборони пропонується штрафувати (від 100 до 300 неоподатковуваних мінімумів).

Згідно з проектом, можливо відновлення повного або часткового транспортного сполучення (відповідно до рішення СНБО) - у разі загрози виникнення надзвичайній ситуації або після повного звільнення від окупантів і відновлення контролю над окупованими територіями.

Як відмічає автор проекту, нардеп-радикал Д. Линько, метою і завданнями введення блокади є недопущення контрабанди, постачань наркотиків і зброї, посилення контролю і забезпечення безпеки громадян від проникнення диверсійних груп.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини