Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

У уряді придумали, як стимулювати довгострокові інвестиції в альтернативну теплоенергетику

28 вересня 2015, 09:07
584
0
Реклама

Держенергоефективності і Минрегион розробили законопроект "Про внесення змін до статтю 19 Закону України "Про теплопостачання" відносно укладення довгострокових договорів на постачання теплової енергії"який стимулюватиме заміщення газу при виробництві тепла і його постачання бюджетним установам.

У Минрегионе пояснили, що стан взаємин у сфері виробництва і постачання теплової енергії бюджетним установам свідчить про наявність ризиків, які стримують довгострокові капіталовкладення в розвиток альтернативної теплоенергетики. Риски обумовлені наявністю передбачених у бюджетному законодавстві правових можливостей відносно укладення договорів на 1 рік. Це стримує ріст інвестицій в заходи по збільшенню долі поновлюваних джерел енергії і альтернативних видів палива у сфері виробництва теплової енергії.

Законопроектом запропоновано надати правові гарантії інвесторам по поверненню вкладених інвестицій в реалізацію проектів по виробництву теплової енергії в теплогенерирующих установках з використанням альтернативних джерел енергії і альтернативних видів палива, яке поставляється саме бюджетним установам.

Ці гарантії реалізовуватимуться шляхом укладення довгострокових договорів, термін дії яких буде не меншим, ніж термін окупності відповідних інвестиційних заходів, - не менше 5 років.

Джерело: Минрегион

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини