Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Суд у справі про озброєну агресію проти України витребував доказу злочинів РФ від ГПУ

22 вересня 2015, 12:39
721
2
Автор:
Реклама

21 вересня в 8:00 Шевченківський районний суд міста Києва провів чергове засідання по справі № 761/9437/15-ц про встановлення факту озброєної агресії проти України.

При розгляді справи були присутніми усі учасники справи : представники Служби безпеки України, Міністерства оборони, Міністерства закордонних справ.

Суд задовольнив клопотання про залучення до матеріалів справи більше 100 листів документації, що засвідчує присутність російських військ на території України і здійснення ними протиправної поведінки на шкоду національної безпеки, дій, загрозливих життю і безпеці громадян.

Крім того, суд задовольнив клопотання про витребування доказів від Генеральної прокуратури України на підтвердження фактів:

1) вторгнення / нападу збройних сил Російської Фередации на територію України, а також окупації або анексії частини території України;
2) блокади портів, узбережжя або повітряного простору, порушення комунікацій України збройними силами РФ;
3) напади збройних сил РФ на військові сухопутні, морські або повітряні сили або цивільні морські або повітряні флоти України;
4) засилання РФ або від її імені озброєних груп регулярних або нерегулярних сил, що здійснюють акти застосування озброєної сили проти України.
Крім того, ставиться питання про витребування конкретних документальних підтверджень порушенні кримінальних справ відносно громадян РФ, які могли здійснювати дії, які в сукупності кваліфікуються як акт озброєної агресії.

Зі свого боку, представники СБУ, Міноборони, МЗС заявили клопотання про відкладення розгляду справи, підготовки документації і з'ясування остаточної позиції у справі у вищого керівництва держави.

Справа слухається більше року. Суд першої інстанції двічі відмовлявся відкривати виробництво. За результатами рішення апеляційної інстанції Шевченківський суд відкрив виробництво і задовольнив клопотання про залучення до участі в справі СБУ, Міноборони, МЗС.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини