Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Рада ратифікувала договір про співпрацю України з Парагваєм

16 вересня 2015, 11:41
344
2
Реклама

Верховна Рада 16 вересня ухвалила Закон про ратифікацію Договори про дружні стосунки і співпрацю між Україною і Республікою Парагвай (законопроект № 0053).

Договір здійснений 26 квітня 2012 року в м. Асунсьйон, набуває чинності з дати отримання останнього письмового повідомлення по дипломатичних каналах про виконання Сторонами внутрішньодержавних процедур, необхідних для набуття чинності Договору.

Передбачається, що політичним наслідком ратифікації стане зміцнення стосунків дружби і співпраці між Україною і Республікою Парагвай, подальший розвиток плідної співпраці в політичній, торговельно-економічній і гуманітарній сферах. Також ратифікація Договору сприятиме забезпеченню політичної підтримки України з боку Республіки Парагвай в умовах російської військової агресії проти нашої держави.

З урахуванням того, що Республіка Парагвай є членом більше 50 міжнародних організацій, співпраця дасть можливість розраховувати на підтримку з боку Парагвая в процесі розвитку стосунків України з регіональними угрупуваннями Латинської Америки.

Також ухвалення закону послужить розширенню контактів між громадянами України і Парагвая (включаючи контакти з українською діаспорою в цій країні), зміцненню зв'язків між державними і недержавними організаціями, профспілками, асоціаціями, освітніми і культурними установами, молодіжними і спортивними організаціями.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини