Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Мінюст на прохання банкірів поліпшить порядок надання відомостей з держреєстру

14 вересня 2015, 12:11
691
0
Реклама

Останнім часом клієнти все частіше пропонують банкам зведення з ЕГР в електронній формі, якщо це необхідно для ідентифікації клієнта або оновлення відомостей про нього при наданні йому певних банківських послуг. У більшості випадків клієнти замовляють для цього зведення з ЕГР на платній основі через офіційний веб-сайт розпорядника ЕГР - Міністерства юстиції України.

Сформовані за допомогою програмних засобів ведення ЕГР документи не завіряються електронним цифровим підписом. Також не передбачено обов'язки розпорядника ЕГР відносно довічного (чи принаймні достатнього, з урахуванням можливих термінів давності) зберігання таких документів. Отже, перевірити цілісність вказаних документів, або перевірити їх в майбутньому через сайт розпорядника ЕГР - неможливо.

У зв'язку з цим Незалежна асоціація банків України звернулася до Мінюсту з проханням розглянути можливість відповідного доопрацювання програмних засобів ведення ЕГР і порядку надання відомостей з нього.

Міністерство юстиції погодилося врахувати пропозиції НАБУ - про це повідомила в листі перший заступник Міністра юстиції Наталія Севостьянова.

За інформацією НАБУ

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини