Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Депутати пропонують встановити duty free в пунктах прильоту авіаз'єднань

7 вересня 2015, 18:00
882
0
Автор:
Реклама

У Раді зареєстрований законопроект № 3033 про внесення змін до Митний кодекс відносно врегулювання законодавства при створенні і функціонуванні магазинів безмитної торгівлі. Автори проекту - група народних депутатів від коаліції.

Передбачено, що товари, призначені для вільного звернення на митній території України, можуть знаходитися і реалізовуватися для ввезення на митну територію України під митним контролем у пунктах пропуску через держкордон, відкритих для міжнародного повітряного сполучення, на повітряних, водних або залізничних транспортних засобах комерційного призначення, що виконують міжнародні рейси.

Також в законопроекті встановлені нові вимоги до облаштування і розташування магазину безмитної торгівлі. Так, в пунктах пропуску через держкордон України, відкритих для міжнародного повідомлення, магазини безмитної торгівлі повинні розташовуватися у разі в'їзду на митну територію України - до здійснення митного, але після здійснення паспортного контролю, а у разі виїзду за межі митної території України - після здійснення митного і паспортного контролів.

Розташування магазинів безмитної торгівлі і умови реалізації в них товарів повинні унеможливлювати продажу товарів особам, які безпосередньо не переміщаються через держкордон України і не допускати ввезення громадянами на митну територію України товарів з порушенням умов і обмежень.

Нардепи вважають, що ухвалення цього законопроекту забезпечить поліпшення рівня обслуговування громадян в міжнародних аеропортах України, сприятиме ефективному і прибутковому використанню об'єктів нерухомості, що належать державі, приведе до створення нових робочих місць, забезпечить збільшення надходжень податків до бюджетів усіх рівнів, сприятиме економічному розвитку підприємств транспортної галузі.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини